مصاحبه با نفرات برتر ارشد و دکتری, مصلحبه نفرات برتر دکتری

مصاحبه دپارتمان شیمی با خانم سیما صدقی نیا رتبه اول کنکور دکتری شیمی گرایش معدنی سال ۹۳

مصاحبه دپارتمان شیمی با خانم سیما صدقی نیا رتبه اول کنکور دکتری شیمی گرایش معدنی سال ۹۳

۱- ضمن تبریک به شما در ابتدا لطفا رتبه و درصدهای خود را در دروس کنکور دکتری بیان کنید؟

من در آزمون کتبی دکتری شیمی معدنی سال ۹۳ توانستم رتبه نخست رو کسب کنم که درصد دروسم به ترتیب ، دروس تخصصی ۷۱ ، استعداد تحصیلی ۳۹ و زبان ۲۷ درصد بود.

۲- پس از برگزاری آزمون، توقع چه رتبه ای را داشتید؟ آیا درصدهای اعلامی در کارنامه به درصدهایی که حدس می زدید نزدیک بود؟

حدس میزدم زیر ده باشد ولی چون امسال تخصصی معدنی خیلی آسانتر از سالهای قبل بود مبنا را بر زیر بیست گذاشته بودم. وقتی سنجش سوالات و بعد پاسخنامه آنها را در سایت قرار داد درصدهام را حساب کردم که در کارنامه هم همان درصدها بود.

۳- رشته و دانشگاه محل تحصیل شما در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد چه بوده است و با چه معدلی فارغ التحصیل شده اید؟

کارشناسی دانشگاه صنعتی شریف با معدل ۱۲/۴۱ و ارشد دانشگاه تبریز با معدل ۱۶/۰۸

 ۴- دوست دارید در کدام زمینه تحقیقاتی کار کنید؟

 خیلی دوست دارم در زمینه علوم پزشکی و مواد نانو معدنی که در داروها و پزشکی استفاده دارند و یک علم کاملا نو و فوق العاده است ادامه دهم. به همین منظور حتی در دکتری وزارت بهداشت که در آبان ۹۲ برگزار شد نیز شرکت کردم و رتبه ۴۰ رو کسب کردم که به دلیل ظرفیت پایین رشته نانوبیوتکنولوژی قبول نشدم.

۵- آیا در کنکورهای دکتری سالهای قبل نیز شرکت داشتید؟ در صورت شرکت، رتبه شما چند بوده است و سطح کنکور دکتری سراسری سال ۹۳ را در مقایسه با سالهای قبل چگونه ارزیابی می کنید؟

بله در سال ۹۱ هم شرکت داشتم که تنها با مطالعه ۱۴ روزه رتبه ۵۴ را کسب کرده بودم. در کنکور ۹۳ در رشته شیمی معدنی نسبت به سالهای قبل دروس تخصصی خیلی ساده تر بود که البته این موضوع به ضرر کسانی است که مطالعه بیشتر دارند.سطح سوالات زبان مثل سالهای قبل به نظرم استاندارد نبود و وقت دفترچه دوم خیلی کم در نظر گرفته شده بود. (لازم میدونم تاکید کنم در حوزه هایی که در شهرهای کوچک مثل شهر من (مراغه)قرار داشتند واقعا از نظر جو عمومی جلسه و مدیریت آن وضع بدی داشتیم و مسئولین به این نکته باید توجه بیشتری داشته باشند.)

 ۶- آیا در کلاسهای کنکور و آزمونهای آزمایشی موسسات آمادگی کنکور شرکت داشتید؟ این آزمونها و کلاسها را تا چه حد در موفقیت خود موثر می دانید؟اگر در آزمونها شرکت داشتید معمولا چه رتبه ای کسب می نمودید؟

من در شهری زندگی میکنم که نه تنها کلاس که کتاب هم برای مطالعه پیدا نکردم و فقط خودم بودم با خودم و اینترنت

 ۷- از چه زمانی شروع به مطالعه دروس نمودید و به طور متوسط روزانه چه مقدار مطالعه داشتید؟

 دقیقا از سوم دی ماه شروع کردم تا ۱۳ اسفند و بغیر از جمعه ها هر روز حداقل ۷ و حداکثر ۹ ساعت مطالعه داشتم.

 ۸- کتابها و منابع پیشنهادی شما در هر یک از دروس امتحانی کدامها هستند و در هر درس چه توصیه های خاصی به داوطلبان دارید؟

به نظرم قبل از همه چیز (رتبه، درصد دانشگاه و….) کسانی موفقترند که هدف اصلیشان یادگیری باشد نه صرف گرفتن مدرک. منابع زیادی هست که بهترین آنها کتاب شیمی معدنی هیویی و شیمی معدنی آقابزرگ ۱ و ۲(بخصوص بخش سینتیک )، شیمی معدنی میسلر، کتاب نظریه گروه در شیمی ، طیف سنجی دراگو ، سینتیک و مکانیسم ویلکینز(دو فصل اول) هستند. البته خواندن کتابهای دیگر هم بد نیست و همیشه هر کتابی مطلبی دارد که روزی در جایی به درد بخورد.

 ۹- نظرتان در مورد اپلای و تحصیلات خارج از کشور چیست؟

 لازم میدانم تاکید کنم که رتبه یک من به نشانه این نیست که چقدر مطالعه داشته ام نشان دهنده این است که در طی ۵ سال پس از فارغ التحصیلی ام در سال ۸۸ چقدر بیکاری رنجم داده است. متاسفانه در صورت ادامه این بیکاری اقدام به اپلای و ادامه تحصیل و تحقیق در خارج از کشور برنامه آینده من خواهد بود.

 ۱۰- اگر به زمان انتخاب رشته ورودی کارشناسی برگردید دوباره شیمی را انتخاب می کنید؟

 در زمان کارشناسی من رتبه ۷۵۳ منطقه دو بودم و دلم میخواست داروسازی بخوانم اما چون آن سال سهمیه منطقه دو را تا حد زیادی کم کردند بنده شیمی قبول شدم. شاید دوره کارشناسی و بخصوص دو سال اول هم همچنان در رویای داروسازی بودم اما حالا نظرم خیلی فرق کرده و این علم شیرین، وسیع و در عین حال مشکل را با علاقه ادامه میدهم و شاکر خداوند هستم که این اتفاق ناخواسته در زندگیم رخ داد و من زندگیم را صرف درک این علم کردم.

 ۱۱- از چه موضوعی در شیمی بسیار خوشتان می آید و از چه موضوعی متنفرید؟

یاد بگیرید هرگز از علمی متنفر نباشید و هر چه میتوانید از دنیای اطراف دانش کسب کرده و اسرار علمهای جدید را بگشایید که زندگی به این سبک شادتر و هدفمند تر است. تمام دروس را دوست دارم حتی وقتی همراه همسرم که ارشد زلزله هستند و کتابهای انگلیسی دینامیک سازه و مهندسی زلزله را برایشان ترجمه می کردم از مطالب جدیدی که یاد میگرفتم لذت می بردم و یا وقتی برای دکتری وزارت بهداشت زیست شناسی یا بیوفیزیک میخواندم واقعا روزهای خوبی را داشتم . با این حال بهترین دروسی که خوانده ام همان تقارن در معدنی و طراحی صنعتی بود و سخت ترین برای من تجزیه ۲ بود و اگر روزی وقت کنم دوباره میخواهم مطالعه اش کنم.

 ۱۲- به نظرتان وقت گذاشتن بر روی کنکور مهم تر است یا کار کردن روی زمینه های پژوهشی و مقاله ؟

 در درجه اول با توجه به بازه زمانی که اکنون در آن هستید تصمیم بگیرید. کسی که می خواهد ادامه تحصیل دهد در دوره ارشد و حتی کارشناسی باید از هیچ پژوهش و تحقیقی کوتاهی نکرده و هر چه می تواند وقت و انرژی صرف تحقیق کند و همزمان دروس تئوری را خوب مطالعه کند به گونه ای که در زمان شرکت در کنکور مطالعه شکلی از مرور باشد.

 ۱۳- لطفا در مورد مقالات و موضوعات تحقیقاتی خود در دوره کارشناسی ارشد توضیح دهید.

مقاله و موضوع ارشد بنده در زمینه سنتز و شناسایی مواد نانو بود.

 ۱۴- اگر از جزوات دپارتمان استفاده کرده اید، کیفیت آنها را چطور ارزیابی می کنید؟

متاسفانه من با سایت شما آشنایی نداشتم.

 ۱۵- به طور کلی چه توصیه هایی در خصوص نحوه مطالعه داوطلبان و آمادگی برای کنکور سراسری دکتری دارید؟

صادقانه بگویم من خودم هنوز در پله اول پلکانی هستم که تصمیم دارم در زندگی آن را طی کنم. تعیین هدف، نظم ، پشتکار، علاقه و تکرار این مراحل برای هر مرحله از اهداف کوچک از مراحل هدف نهایی هستند توالی طلایی افراد موفق می باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *