آقای علی غیاثی
۱- ضمن تبریک به شما در ابتدا لطفا رتبه و درصدهای خود در دروس کنکور کارشناسی ارشد را بیان کنید؟
ممنونم…رتبه ۶ آلی، ۱۱ تجزیه، ۱۹ شیمی فیزیک، معدنی رو یادم نیست
زبان: ۷۵
آلی: ۹۰
تجزیه: ۶۰
شیمی فیزیک: ۱۳
معدنی: ۰
۲- پس از برگزاری آزمون، توقع چه رتبه ای را داشتید؟ آیا درصدهای اعلامی در کارنامه به درصدهایی که حدس می زدید نزدیک بود؟
پس از کنکور احتمال میدادم رتبم زیر ۱۵ بشه…بله همه درصدهامو به محض اینکه کلید سوالات اومد گرفتم و دقیقا می دونستم چه درصدهایی رو کسب کردم و با توجه به کارنامه سالهای گذشته انتظار داشتم رتبه زیر ۱۵ بتونم بیارم.
۳- رشته و دانشگاه محل تحصیل شما در مقاطع کارشناسی چه بوده است و با چه معدلی فارغ التحصیل شده اید؟
رشته شیمی کاربردی دانشگاه صنعتی شریف و معدل ۱۴٫۶
۴- دوست دارید در کدام زمینه تحقیقاتی کار کنید؟
به مباحث آرایشی بهداشتی و عطر و اسانس و الکتروشیمی علاقه مند هستم .
۵- آیا در کنکورهای ارشد سالهای قبل نیز شرکت داشتید؟ در صورت شرکت، رتبه شما چند بوده است و سطح کنکور کارشناسی ارشد سال ۹۶ را در مقایسه با سالهای قبل چگونه ارزیابی می کنید؟
بله.پارسال هم شرکت کردم البته هیچی نخوندم اصلا و بهترین رتبم ۲۸۶ در تجزیه شد و در آلی هم حدودا ۵۰۰ اینطورا شدم. البته چون پارسال دفترچه کاربردی رو زده بودم گرایشهای مربوط به کاربردیم یادمه حدود ۱۷۰ اینطورا بود.
شیمی فیزیک و تجزیه سخت تر بود نسبت به روند کلی سالهای گذشته بویژه شیمی فیزیک
۶- آیا در کلاسهای کنکور و آزمونهای آزمایشی موسسات آمادگی کنکور شرکت داشتید؟
بله. در کلاس های کنکور دکتر بخشا برای درس آلی و شیمی تجزیه با خانوم دکتر معصومی شرکت کردم. در آزمونهای آزمایشی موسسه بینش هم شرکت کردم.
۷- از چه زمانی شروع به مطالعه دروس نمودید و به طور متوسط روزانه چه مقدار مطالعه داشتید؟
استارت جدیمو از مهر زدم. اوایل روزی ۶ ساعت می خوندم و به روزی ۹ ساعت هم رسیدم ولی نزدیک کنکور درس جدید نمیخوندم و مرور بود فقط. هفته آخر هم فقط آزمونهای سالهای گذشته رو در فضایی شبیه به کنکور برای خودم می زدم و درصد می گرفتم.
۸- کتابها و منابع پیشنهادی شما در هر یک از دروس امتحانی کدامها هستند و در هر درس چه توصیه های خاصی به داوطلبان دارید؟
کتاب بانک تست دکتر اسلامی کتاب خیلی خوبی بود. بعد از اتمام هر فصل از این کتاب تست می زدم. جزوه ایشونم جزوه خوبی هست. البته من خودم از جزوه دکتر بخشا استفاده می کردم ولی به صورت خودآموز فکر می کنم این جزوه قابل استفاده نیست. برای درس تجزیه هم از جزوه دکتر معصومی استفاده کردم. برای شیمی فیزیک کتاب مدرسان رو تقریبا هفته آخر فقط سینتیکش رو خوندم و ترمودینامیک رو از کتاب پارسه خوندم.
به نظرم شیمی فیزیک خیلی درس راحتی بود به راحتی در این درس می توان درصد بالا زد و من اشتباه کردم این درس رو نخوندم شما بخونید به ویژه سینتیک و مبحث فازها که خیلی راحت و نمره بیار هستند. ترمودینامیک معمولا مبحث سختیه و نیاز به مطالعه عمیق و تمرین داره. کوانتوم هم که اگه شانس بیارید جزوه خوبی داشته باشید کارتونو راه میندازه و به راحتی می تونید ۳۰ یا ۴۰ رو بزنید توش.
۹- انگیزه اصلی شما از ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد چیست؟
نرفتن به سربازی و اپلای
۱۰- نظرتان در مورد اپلای و تحصیلات خارج از کشور چیست؟
بسیار خوب است. اگر کسی امکانش را داشته باشد که برود برد بسیار بزرگی کرده به ویژه برای گرایشهای آلی و شیمی فیزیک
۱۱- اگر به زمان انتخاب رشته ورودی کارشناسی برگردید دوباره شیمی را انتخاب می کنید؟
با شناختی که الان از شرایط کشور و دانشگاههای کشور و اساتید دارم شاید نه. اون موقع من خیلی آرمانی فکر می کردم و موارد متعددی بود که بهشون فکر نکرده بودم و الان برام خیلی پر رنگه.
۱۲- آینده خودتان را در شیمی چگونه ترسیم می کنید؟
بیشتر به کار صنعتی علاقه مند هستم. خیلی دوست دارم در واحد تحقیق و توسعه یک شرکت آرایشی بهداشتی مشغول به کار بشم و به صورت تلفیقی کار کنم.
۱۴- به طور کلی چه توصیه هایی در خصوص نحوه مطالعه داوطلبان و آمادگی برای کنکور ارشد دارید؟
به نظر من در این چند ماه ذهنتان را منظم کنید، از صحبتهای حاوی یاس دوری کنید که مثل سم شما رو فلج می کنه برای درس خوندن و انگیزتونو ازتون می گیره و یادتون باشه در هر رشته ای اگر تلاش کنید به آن علاقه مند خواهید شد. اراده کنید برای تونستن و برای رسیدن بهش تلاشتونو بکنید.
میزان مطالعه به نظر من مقوله مهمی نیست، نحوه مطالعه خیلی اهمیت داره و ممکنه مطالعه یک فرد تو سه ساعت اندازه فرد دیگری در ۹ ساعت بازده داشته باشه.
سعی کنید در خانه اصلا درس نخونید و اگر براتون مقدوره تو کتابخونه درس بخونید.
اگر با درسی ارتباط برقرار نمی کنید خیلی فشار به خودتون وارد نکنید که بزنیدش به نظرم مطمئن باشید درسهای دیگرو اگه خیلی خوب بزنید می پوشونه این مشکل رو. این حالت در درس معدنی برای من وجود داشت و تجربه من این بود که اگه نزنم این درس رو راحت تر خواهم بود.
زدن کنکورهای سال قبل خیلی مفید هست بنظرم و این رو تو برنامتون بگنجونید.
در پایان به خدا توکل کنید و با آرامش خیال و وجدان از اینکه تلاشتونو کردید کنکور بدید.
موفق باشید
لطفا در صورت کپی، منبع (سایت دپارتمان تخصصی شیمی، شیمینه) ذکر شود.